Skip to content

MCU TIMELINE

Obsah článku

RNDr. Milan Fraňo, PhD. - SEO špecialista a web editor - wooacademy

O autorovi článku

RNDr. Milan Fraňo, PhD. – SEO špecialista a web editor wooacademy
RNDr. Milan Fraňo, PhD. - SEO špecialista a web editor - wooacademy

O autorovi článku

RNDr. Milan Fraňo, PhD. – SEO špecialista a web editor wooacademy

☕Páčil sa vám článok? Podporte nás likom na YouTube kanál alebo kúpou kávy.

⭐ Abstrakt – MCU timeline

Marvel Cinematic Universe (MCU) predstavuje rozsiahly a prepojený filmový vesmír, ktorý adaptuje komiksové príbehy Marvel Comics na veľké plátno. Od svojho vzniku v roku 2008 s filmom „Iron Man“ sa MCU rozrástol na jednu z najúspešnejších a najvplyvnejších filmových sérií v histórii kinematografie. MCU je rozdelené do niekoľkých fáz, pričom každá fáza prináša nové postavy, príbehy a zápletky, ktoré sa vzájomne prepletajú a vytvárajú súdržný naratívny vesmír. Tento komplexný prístup umožňuje hlbší rozvoj postáv a budovanie epických príbehových oblúkov, ktoré vrcholia vo veľkolepých tímových filmoch, ako sú „The Avengers“ a „Avengers: Endgame“.

MCU je známe svojou konzistentnosťou, prepojenosťou a schopnosťou uspokojivo uzavrieť príbehy postáv, čím si získava srdcia divákov po celom svete. Kľúčovými prvkami úspechu MCU sú kvalitné herecké výkony, humorný a prístupný tón, inovatívne využívanie špeciálnych efektov a starostlivé plánovanie jednotlivých filmov. Filmy ako „Black Panther,“ „Guardians of the Galaxy“ a „Spider-Man: No Way Home“ nielenže dosiahli veľký komerčný úspech, ale aj prispeli k rozšíreniu kultúrneho a tematického spektra filmového vesmíru.

Tento článok poskytuje prehľad vývoja MCU, analyzuje jeho kľúčové úspechy a výzvy a hodnotí jeho vplyv na modernú kinematografiu a popkultúru. Zároveň sa zameriava na budúcnosť MCU a očakávané nové príbehy a postavy, ktoré budú pokračovať v budovaní tohto fascinujúceho a dynamického filmového vesmíru.

Kompletný časový harmonogram Marvel Cinematic Universe (MCU)

MCU je rozsiahly filmový a televízny vesmír, ktorý sa skladá z rôznych fáz. Tu je kompletný časový harmonogram MCU, zoradený podľa udalostí, ako sa odohrávajú v chronologickom poradí (nie podľa dátumu vydania).

Fáza 1

Fáza 2

Fáza 3

Fáza 4

Fáza 5 (2024 a ďalej)

MCU sa neustále vyvíja a pridávajú sa nové filmy a seriály, ktoré rozširujú tento bohatý vesmír. Tento harmonogram pokrýva hlavné udalosti a ich dátumy vydania, ako boli uvedené od roku 2008 až po súčasnosť.

 

Najdrahší MCU

Najdrahšie filmy v Marvel Cinematic Universe (MCU) sú zvyčajne tie, ktoré obsahujú veľké množstvo špeciálnych efektov, hviezdne obsadenie a rozsiahle produkčné náklady. Tu sú niektoré z najdrahších MCU filmov spolu s odhadovanými rozpočtami:

1. Avengers: Endgame (2019)

  • Odhadovaný rozpočet: $356 – $400 miliónov
  • Detaily: Toto epické zakončenie ságy „Infinity Saga“ obsahovalo rozsiahle špeciálne efekty, veľké množstvo hlavných postáv a natáčanie na viacerých miestach po celom svete.

2. Avengers: Age of Ultron (2015)

  • Odhadovaný rozpočet: $365 miliónov
  • Detaily: Pokračovanie prvých Avengers obsahovalo nákladné bojové scény, špeciálne efekty a medzinárodné natáčanie, čo prispelo k vysokým produkčným nákladom.

3. Avengers: Infinity War (2018)

  • Odhadovaný rozpočet: $325 – $400 miliónov
  • Detaily: Tento film, ktorý predstavuje prvú časť veľkého finále ságy, obsahoval mnoho hlavných postáv a nákladné vizuálne efekty.

4. Captain America: Civil War (2016)

  • Odhadovaný rozpočet: $250 miliónov
  • Detaily: Tento film obsahoval mnoho postáv zo širšieho MCU, veľké bojové scény a medzinárodné natáčanie.

5. The Avengers (2012)

  • Odhadovaný rozpočet: $220 miliónov
  • Detaily: Prvý film, ktorý spojil hlavných hrdinov MCU, vyžadoval nákladné špeciálne efekty a rozsiahle akčné scény.

6. Spider-Man: No Way Home (2021)

  • Odhadovaný rozpočet: $200 miliónov
  • Detaily: Tento film obsahoval rozsiahle špeciálne efekty a návrat mnohých postáv z predchádzajúcich Spider-Man filmov, čo zvyšovalo produkčné náklady.

7. Thor: Love and Thunder (2022)

  • Odhadovaný rozpočet: $200 – $250 miliónov
  • Detaily: Štvrtý film série „Thor“ obsahoval veľa špeciálnych efektov a akčných scén, čo prispelo k jeho vysokým produkčným nákladom.

8. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

  • Odhadovaný rozpočet: $200 miliónov
  • Detaily: Tento film obsahoval veľa vizuálnych efektov a špeciálnych efektov potrebných na vytvorenie kozmických prostredí a postáv.

MCU filmy sú známe svojimi vysokými produkčnými nákladmi, ktoré sú odrazom ich zložitých špeciálnych efektov, hviezdnych obsadení a medzinárodného natáčania. „Avengers: Endgame“ a „Avengers: Infinity War“ patria medzi najdrahšie filmy všetkých čias, čo odzrkadľuje ich význam a rozsah v rámci MCU.

 

Najsilnejšia MCU postava

V Marvel Cinematic Universe (MCU) je niekoľko postáv, ktoré sú považované za mimoriadne silné, a to na základe ich schopností, sily a vplyvu. Najsilnejšia postava môže byť subjektívna, pretože závisí od rôznych aspektov sily, vrátane fyzickej sily, magických schopností, intelektu a iných faktorov. Tu je prehľad niektorých najsilnejších postáv v MCU:

1. Scarlet Witch (Wanda Maximoff)

  • Schopnosti: Wanda Maximoff, známa ako Scarlet Witch, má schopnosť manipulovať realitou a používať chaosovú mágiu. Jej sila bola obzvlášť zreteľná v seriáli „WandaVision“ a vo filme „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“, kde dokázala meniť realitu a bojovať proti veľmi mocným protivníkom.
  • Detaily: Je považovaná za jednu z najsilnejších magických bytostí v MCU a má potenciál zničiť celé vesmíry.

2. Captain Marvel (Carol Danvers)

  • Schopnosti: Carol Danvers získala svoje schopnosti z výbuchu motora poháňaného Tesseractom, čo jej umožňuje lietať, mať nadľudskú silu, odolnosť a schopnosť absorbovať a vyžarovať energiu.
  • Detaily: Vo filme „Captain Marvel“ a „Avengers: Endgame“ ukázala svoju obrovskú silu tým, že bojovala s veľkými armádami a ničila masívne vesmírne lode.

3. Thor

  • Schopnosti: Thor, boh hromu, má nadľudskú silu, odolnosť a dlhú životnosť. Jeho schopnosť manipulovať s bleskami a jeho mocné zbrane, ako Mjolnir a Stormbreaker, z neho robia jedného z najsilnejších Avengerov.
  • Detaily: Thorova sila bola zreteľná vo filmoch ako „Thor: Ragnarok“ a „Avengers: Infinity War“.

4. Doctor Strange (Stephen Strange)

  • Schopnosti: Ako Majster mystických umení, Doctor Strange má schopnosť používať mágiu, manipulovať časom (pomocou Time Stone), cestovať medzi dimenziami a vytvárať rôzne magické artefakty.
  • Detaily: Jeho magické schopnosti a vedomosti z neho robia jedného z najsilnejších ochrancov Zeme proti mystickým hrozbám.

5. Hulk (Bruce Banner)

  • Schopnosti: Hulk má nadľudskú silu, ktorá sa zvyšuje s jeho hnevom. Je takmer nezraniteľný a má schopnosť regenerácie.
  • Detaily: Hulkova sila bola kľúčová vo viacerých bitkách, vrátane bitky o New York v „The Avengers“ a boji proti Thanosovi v „Avengers: Endgame“.

6. Thanos

  • Schopnosti: Thanos má nadľudskú silu, odolnosť a intelekt. S Infinity Gauntlet, ktorá obsahuje všetkých šesť Kameňov nekonečna, získava božskú moc, schopnosť meniť realitu, manipulovať časom, priestorom, silou a mysľou.
  • Detaily: Thanos ukázal svoju obrovskú silu a vplyv vo filmoch „Avengers: Infinity War“ a „Avengers: Endgame“, kde bol hlavným antagonistom.

7. Eternals

  • Schopnosti: Členovia Eternals, ako sú Ikaris, Sersi a Thena, majú rôzne nadľudské schopnosti, vrátane nesmrteľnosti, schopnosti lietať, manipulácie hmoty a energie.
  • Detaily: Vo filme „Eternals“ ukazujú svoju silu v boji proti Deviantom a iným kozmickým hrozbám.

Každá z týchto postáv má svoje jedinečné schopnosti, ktoré ich robia mimoriadne silnými v rôznych aspektoch. Scarlet Witch a Captain Marvel sú často považované za najsilnejšie postavy z hľadiska surovej sily a schopností manipulovať realitu a energiu. Avšak, v závislosti od kontextu a situácie, každá z uvedených postáv môže byť považovaná za najsilnejšiu.

 

Najhorší MCU

Výber najhoršieho filmu v Marvel Cinematic Universe (MCU) je subjektívny a môže sa líšiť v závislosti od osobného vkusu. Avšak, na základe kritických recenzií a diváckych hodnotení, niektoré filmy a seriály boli prijaté menej priaznivo než iné. Tu sú niektoré z tých, ktoré sú často považované za najmenej obľúbené:

1. Thor: The Dark World (2013)

  • Kritické recenzie: Tento film bol často kritizovaný za svoj slabý príbeh a nevyužitý potenciál hlavných postáv. Niektorí diváci ho považujú za najmenej zapamätateľný film v celej sérii.
  • Hodnotenia: Má relatívne nízke hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb v porovnaní s inými MCU filmami.

2. The Incredible Hulk (2008)

  • Kritické recenzie: Hoci má tento film svoje fanúšikov, mnohí ho považujú za jeden z najslabších MCU filmov kvôli jeho tónu a roztrieštenému príbehu. Edward Norton bol dobrý ako Bruce Banner, ale film celkovo nepriniesol také vzrušenie ako iné MCU filmy.
  • Hodnotenia: Aj tento film má relatívne nízke hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb.

3. Iron Man 2 (2010)

  • Kritické recenzie: Film bol kritizovaný za preplnený dej a zameranie sa na nastavenie budúcich filmov na úkor hlavného príbehu. Hoci obsahuje skvelé akčné scény a výkon Roberta Downeyho Jr., príbeh bol považovaný za menej súdržný.
  • Hodnotenia: Iron Man 2 má zmiešané recenzie od kritikov aj divákov.

4. Eternals (2021)

  • Kritické recenzie: „Eternals“ dostal zmiešané recenzie kvôli svojej dĺžke, zložitému deju a množstvu nových postáv, ktoré boli zavedené naraz. Niektorí kritici ocenili jeho vizuálne efekty a ambície, ale iní cítili, že sa film nepodarilo plne realizovať.
  • Hodnotenia: Má zmiešané hodnotenie na Rotten Tomatoes, s niektorými divákmi, ktorí ocenili jeho nový prístup, zatiaľ čo iní ho považovali za neuspokojivý.

5. Iron Fist (2017, TV)

  • Kritické recenzie: Seriál „Iron Fist“ bol kritizovaný za pomalé tempo, slabé bojové scény a nedostatočné rozvinutie hlavného hrdinu. V porovnaní s inými Netflix/Marvel seriálmi ako „Daredevil“ alebo „Jessica Jones“ bol považovaný za najslabší.
  • Hodnotenia: Má nízke hodnotenie na Rotten Tomatoes a iných recenzných platformách.

6. Inhumans (2017, TV)

  • Kritické recenzie: Tento seriál bol veľmi negatívne prijatý kvôli slabému scenáru, zlému hereckému výkonu a nízkemu produkčnému štandardu. Pôvodne plánovaný ako film, ale neskôr prerobený na TV seriál, sa ukázal byť veľkým sklamaním pre fanúšikov.
  • Hodnotenia: Inhumans má veľmi nízke hodnotenie na Rotten Tomatoes a je často označovaný za najhorší Marvel TV seriál.

Hoci Marvel Cinematic Universe obsahuje mnoho populárnych a kriticky uznávaných filmov a seriálov, niektoré projekty neboli prijaté tak priaznivo. „Thor: The Dark World,“ „The Incredible Hulk,“ „Iron Man 2,“ „Eternals,“ „Iron Fist,“ a „Inhumans“ sú často považované za najslabšie časti MCU. Každý z týchto projektov má však aj svoje pozitíva a svojich fanúšikov.

 

Najlepší MCU

Výber najlepšieho filmu alebo seriálu v Marvel Cinematic Universe (MCU) je subjektívny a závisí na osobnom vkuse. Avšak, niektoré filmy a seriály sú často považované za najlepšie na základe kritických recenzií, diváckych hodnotení a ich vplyvu na kultúru. Tu sú niektoré z najlepšie hodnotených a najobľúbenejších projektov v MCU:

1. Avengers: Endgame (2019)

  • Kritické recenzie: Film bol široko uznávaný za svoje epické zakončenie Infinity ságy. Kritici chválili jeho emocionálny dopad, vizuálne efekty a schopnosť uspokojivo uzavrieť príbehy mnohých postáv.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a je jedným z najvýnosnejších filmov všetkých čias.

2. Black Panther (2018)

  • Kritické recenzie: Black Panther získal uznanie za svoj významný kultúrny dopad, vynikajúci výkon Chadwicka Bosemana a skvelú réžiu Ryana Cooglera. Film bol chválený aj za svoju vizuálnu stránku, hudbu a komplexné postavy.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a získal niekoľko nominácií na Oscara, vrátane nominácie za najlepší film.

3. Avengers: Infinity War (2018)

  • Kritické recenzie: Infinity War bol chválený za svoje ambície, epické bojové scény a spôsob, akým dokázal zlúčiť veľký počet postáv do jedného koherentného príbehu. Thanos, ako hlavný záporák, bol považovaný za jeden z najlepších v MCU.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a bol obrovským kasovým úspechom.

4. Guardians of the Galaxy (2014)

  • Kritické recenzie: Tento film bol chválený za svoj humor, soundtrack a unikátny prístup k superhrdinskému žánru. Režisér James Gunn priniesol svieži a zábavný film, ktorý si získal srdcia mnohých divákov.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a stal sa kultovým hitom.

5. Iron Man (2008)

  • Kritické recenzie: Prvý film MCU bol chválený za svoj inovatívny prístup k superhrdinskému žánru, výkon Roberta Downeyho Jr. a jeho vplyv na budúcnosť filmového priemyslu.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a je často považovaný za jeden z najlepších superhrdinských filmov všetkých čias.

6. Captain America: The Winter Soldier (2014)

  • Kritické recenzie: Tento film bol chválený za svoj politický thrillerový prístup, akčné scény a vývoj postáv. Je považovaný za jeden z najlepších MCU filmov pre svoju hĺbku a zložitosť.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb.

7. Thor: Ragnarok (2017)

  • Kritické recenzie: Režisér Taika Waititi priniesol do série Thor nový život s humorom a jedinečným vizuálnym štýlom. Film bol chválený za svoj zábavný prístup a osvieženie postavy Thora.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a stal sa veľmi populárnym medzi fanúšikmi.

8. Spider-Man: No Way Home (2021)

  • Kritické recenzie: Film bol chválený za svoj emocionálny dopad, návrat mnohých ikonických postáv a prepojenie s predchádzajúcimi Spider-Man filmami. Je považovaný za jeden z najlepších filmov o Spider-Manovi.
  • Hodnotenia: Má vysoké hodnotenie na Rotten Tomatoes a IMDb a bol veľmi úspešný v kinách.

Tieto filmy a seriály sú často považované za najlepšie v MCU kvôli ich kritickým uznaniam, popularite medzi divákmi a celkovému vplyvu na kultúru a filmový priemysel. Každý z nich prispel k úspechu a bohatstvu Marvel Cinematic Universe rôznymi spôsobmi.

 

MCU vs. DC

Porovnanie medzi Marvel Cinematic Universe (MCU) a DC Extended Universe (DCEU) je často diskutovanou témou medzi fanúšikmi superhrdinských filmov. Oba filmové vesmíry majú svoje silné a slabé stránky, pričom každý z nich ponúka jedinečné prístupy k adaptácii komiksov na veľké plátno. Tu je podrobné porovnanie oboch univerz:

Marvel Cinematic Universe (MCU)

Silné stránky:

Konzistentnosť a prepojenosť:

  • MCU je známe svojou prepojenosťou a konzistentným príbehom naprieč filmami. Filmy sú starostlivo plánované a vytvárajú súdržný vesmír, kde udalosti v jednom filme ovplyvňujú udalosti v ďalších.

Postupné budovanie príbehu:

  • MCU začalo s jednotlivými postavami (napr. Iron Man, Thor, Captain America) a postupne budovalo ich príbehy, až kým ich nespojilo v tímových filmoch ako „The Avengers“. Tento postupný prístup umožňuje hlbší rozvoj postáv.

Humor a prístupnosť:

  • Filmy MCU sú často chválené za svoj humor a ľahký tón, ktorý robí filmy prístupnými pre široké publikum.
    Kritické a komerčné úspechy:
  • MCU filmy sú často dobre prijímané kritikmi aj divákmi, a väčšina z nich dosiahla veľký komerčný úspech. „Avengers: Endgame“ sa stal najvýnosnejším filmom všetkých čias.

Slabé stránky:

Riziko formulárnosti:

  • Niektorí kritici tvrdia, že MCU filmy môžu byť predvídateľné a používajú podobné vzorce a štruktúry, čo môže viesť k určitému opakovaniu.

Závislosť na CGI:

Vysoká závislosť na počítačových efektoch môže niekedy znížiť dojem autenticity a vizuálnej originality.

 

DC Extended Universe (DCEU)

Silné stránky:

Tón a tematická hĺbka:

  • DCEU filmy často zvolia tmavší a vážnejší tón, čo umožňuje hlbšie tematické skúmanie a emocionálne nabité príbehy. Napríklad „Man of Steel“ a „Batman v Superman: Dawn of Justice“ skúmajú komplexné témy ako zodpovednosť a morálka.

Vizionárska réžia:

DC často spolupracuje s režisérmi, ktorí majú jedinečný vizuálny štýl a autorský prístup, ako napríklad Zack Snyder („Man of Steel“, „Justice League“) a Patty Jenkins („Wonder Woman“).
Ikonické postavy:

DC má niektoré z najikonickejších superhrdinov v histórii, vrátane Batmana, Supermana a Wonder Woman, čo poskytuje silnú základňu pre filmy.

Nedávne úspechy:

Filmy ako „Wonder Woman“, „Aquaman“ a „Shazam!“ boli kriticky aj komerčne úspešné, čo ukazuje, že DCEU je schopné vytvárať populárne a kvalitné filmy.

Slabé stránky:

Nekonzistentnosť a problémy s plánovaním:

  • DCEU čelilo problémom s konzistentnosťou a súdržnosťou príbehov. Niektoré filmy neboli dobre prijaté a pôsobili nekoherentne v rámci širšieho vesmíru.
    Rýchle tempo rozvoja:
  • DC sa snažilo rýchlo dohnať MCU tým, že urýchlene predstavilo veľké množstvo postáv a príbehov, čo mohlo viesť k menej prepracovanému rozvoju postáv a naratívu.

Kritické prijatie:

Niektoré filmy DCEU, ako „Batman v Superman: Dawn of Justice“ a „Justice League“, dostali zmiešané alebo negatívne recenzie, čo ovplyvnilo ich komerčný výkon a reputáciu.

Oba filmové vesmíry majú svoje silné a slabé stránky a poskytujú jedinečné prístupy k adaptácii komiksov. MCU je často chválené za svoju konzistentnosť, humor a súdržný vesmír, zatiaľ čo DCEU je známe pre svoje temné a tematicky hlboké príbehy a vizionársku réžiu. Výber toho, ktorý je lepší, závisí na osobných preferenciách divákov. Fans oboch vesmírov si môžu vychutnať bohatstvo postáv a príbehov, ktoré každé univerzum ponúka.

 

Najdrahší MCU komiks

Najdrahšie komiksy z Marvel Universe (nie nevyhnutne špecifické pre MCU, ale všeobecne z Marvel komiksov) sú zvyčajne tie, ktoré predstavujú debutové výskyty ikonických postáv alebo kľúčové momenty v histórii Marvel Comics. Tu sú niektoré z najdrahších a najcennejších Marvel komiksov, ktoré sa predávali za veľmi vysoké ceny na aukciách:

1. Amazing Fantasy #15 (1962)

  • Význam: Toto je prvý výskyt Spider-Mana (Peter Parker), ktorého vytvorili Stan Lee a Steve Ditko.
  • Cena: Jeden z najdrahších predaných exemplárov tohto komiksu bol predaný za viac ako $3.6 milióna v roku 2021.

2. Marvel Comics #1 (1939)

  • Význam: Tento komiks predstavuje prvé výskyty postáv ako Human Torch (Jim Hammond) a Namor the Sub-Mariner.
  • Cena: Jeden z kópií tohto komiksu bol predaný za $1.26 milióna v roku 2019.

3. X-Men #1 (1963)

  • Význam: Prvý výskyt X-Menov (Cyclops, Jean Grey, Beast, Angel, Iceman) a Profesora X.
  • Cena: Vydanie v skvelom stave bolo predané za viac ako $800,000.

4. Tales of Suspense #39 (1963)

  • Význam: Prvý výskyt Iron Mana (Tony Stark).
  • Cena: Vynikajúci exemplár tohto komiksu bol predaný za viac ako $375,000.

5. Incredible Hulk #1 (1962)

  • Význam: Prvý výskyt Hulka (Bruce Banner).
  • Cena: Jedna z kópií tohto komiksu bola predaná za viac ako $320,000.

6. Journey into Mystery #83 (1962)

  • Význam: Prvý výskyt Thora.
  • Cena: Jeden z kópií tohto komiksu bol predaný za viac ako $200,000.

7. Fantastic Four #1 (1961)

  • Význam: Prvý výskyt Fantastickej štvorky (Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch, The Thing).
  • Cena: Tento komiks bol predaný za viac ako $300,000.

8. Avengers #1 (1963)

  • Význam: Prvý výskyt Avengers tímu.
  • Cena: Vynikajúci exemplár tohto komiksu bol predaný za viac ako $275,000.

9. Giant-Size X-Men #1 (1975)

  • Význam: Predstavuje novú generáciu X-Menov vrátane postáv ako Wolverine, Storm a Colossus.
  • Cena: Vysokokvalitná kópia tohto komiksu bola predaná za viac ako $70,000.

Tieto komiksy sú veľmi cenené kvôli svojmu historickému významu, ranej prítomnosti ikonických postáv a obmedzenej dostupnosti v skvelom stave. Hoci nie sú špecificky súčasťou Marvel Cinematic Universe, postavy, ktoré sa v nich prvýkrát objavili, sú základnými stavebnými kameňmi MCU a majú obrovský vplyv na popkultúru.

 

Na záver

Tento harmonogram pokrýva hlavné udalosti v Marvel Cinematic Universe, zoradené podľa chronologického poradia, ako sa odohrávajú v príbehoch. MCU sa neustále vyvíja a pridávajú sa nové filmy a seriály, ktoré rozširujú tento bohatý vesmír.

O autorovi

RNDr. Milan Fraňo, PhD.

HEAD of SEO, web editor, co-founder wooacademy

Môj príbeh SEO špecialistu

seo-specialista-milan-frano

Naplánuj si konzultáciu
s našimi profesionálmi.

konzultacia social kampane

Facebook marketing partner – social marketing

seo-webináre-wooacademy

HEAD of SEO a web editor – weby & SEO

PPC specialistka

Google certifikovaná trénerka – Google ads kampane (PPC)

Zanechajte nám kontaktné informácie a pripravíme cenovú ponuku na mieru ?

Marketingové služby na mieru, ozvite sa!